Droogvallen op het wad met platbodem

Mogelijkheden

Zeilen op het Markermeer en IJsselmeer

De thuishaven van de Allegro is Hoorn, van hieruit kunt u direct het Markermeer en IJsselmeer verkennen. Perfect voor een dagtocht, weekend of vakantie met overnachtingen in de historische havenstadjes zoals Edam, Marken en Enkhuizen.

Zeilen op de waddenzee

In overleg is het ook mogelijk om het schip vanuit een andere haven te huren, zoals Makkum. Van hieruit kunt u binnen een half uur de Waddenzee op varen. Uniek aan een tocht op het Wad is het ‘droogvallen’, een onvergetelijke ervaring! Waan je alleen op de wereld, omringd door water, vogels, en zeehonden met de eilanden aan de horizon.

Praktische verhuurinformatie

Kwaliteit en flexibiliteit

 

Avanti Charter heeft als hoogste prioriteit ‘kwaliteit en flexibiliteit’. Zodat u een onbezorgde zeiltocht kan beleven.  De Allegro is een handzame, robuuste en volledig ingerichte en uitgeruste platbodem. Het schip is geschikt voor diverse doelgroepen en de mogelijkheden zijn talloos! Onze tochten zijn op maat gemaakt, dus we overleggen graag met u wat uw wensen zijn.

Veiligheid

 

Het schip voldoet aan de gestelde keuringseisen en is voorzien van marifoon, GPS, reddingsboeien en zwemvesten voor volwassenen voor het maximaal aantal opvarenden. Kinderzwemvesten op aanvraag verkrijgbaar.

Zeilervaring

 

U kunt het schip met of zonder schipper huren. Huurt u het schip zonder schipper, dan is ruime zeilervaring met een platbodem vereist. Bij de overdracht van het schip zal dit zorgvuldig met u worden doorgenomen. Bent u niet helemaal zeker van uw ervaring? Het is ook mogelijk om de eerste dag van uw tocht met schipper te huren, zodat hij u wegwijs kan maken op het schip. Heeft u geen of beperkte zeilervaring, dan kunt u voor uw tocht het schip met schipper huren. Voor het gebruik van de marifoon dient u in het bezit te zijn van een zendmachtiging.

Verzekering

 

Het schip is WA-verzekerd. U bent verzekerd tegen materiële schade aan het door u gehuurde schip of aan derden, door u niet opzettelijk veroorzaakt, tijdens uw huurperiode. Derhalve is het schip “volledig casco” verzekerd. Hier geldt een eigen risico van € 750,= per schade. Dit bedrag betaalt u de eerste dag als borgsom en dit ontvangt u aan het einde van de huurperiode terug, mits er geen schade aan het schip is.